Sew Over It Anderson Blouse in Atelier Brunette Crepe

Ik ben dol op viscose crêpestof. Ik hou van hoe het eruit ziet en hoe het voelt. Het is de zijdeachtige allure die me aanspreekt omdat je het casual kunt dragen met een spijkerbroek maar je kunt er ook een sjieke jurk van maken. Wat je er ook van maakt, ik vind het eindresultaat altijd super mooi!

In de lente, zomer en herfst draag ik vaak blouses omdat die bij bijna elk weertype passen. En ik geef toe, als ik eenmaal een favoriet blousepatroon gevonden heb, dan maak ik die keer op keer in een ander leuk stofje!

Eén van mijn favoriete patronen is de Sew over it Anderson blouse. Toen ik begon met het schrijven van deze blog telde ik het aantal blouses dat ik met dit patroon heb gemaakt en ik heb er al 5 gemaakt. Dan is de blouse in dit blog dus de zesde! Dat is nog eens waar voor je geld! Soms vraag ik me wel af of mijn vrienden, collega's en familie merken dat het hetzelfde patroon is… Maar omdat ik elke keer een andere stof gebruik denk ik dat ze het niet door hebben.

De stof

Laten we het over de stof hebben! De stof die ik deze keer gebruikt heb, is de geweldige Atelier Brunette crêpe in de kleur Forest. Ben ik de enige of ben je ook dol op de kleur beschrijvende namen die de Fransen aan hun stoffen geven? Hoe dan ook, de kleuren van deze crêpecollectie zijn erg rijk. De stof voelt extreem zacht aan en is zeer diep en verzadigd van kleur. Het is gemaakt van 100% hoogwaardige viscose en is OEKO-TEX-gecertificeerd. Dit betekent dat deze stof is vervaardigd zonder gebruik te maken van chemische stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Ik ben dol op het maken van tops, blouses en (wikkel)jurken van crêpe.



Het patroon


Voor iedereen die het naaipatroon van de SOI Anderson blouse niet kent, er zijn een paar leuke details, maar het is nog steeds een vrij eenvoudig model. Het is een klassiek silhouet met een overslag aan de voorkant en een drapering die de blouse een moeiteloze en chique uitstraling geeft. In plaats van figuurnaden in het lijfje te gebruiken om de blouse vorm te geven, is er een rimpeling bij de schouders. Dit zorgt voor een prachtige drapering die erg flatterend is.

De mouwen van dit patroon zijn lang! Langer dan sommige andere patronen die er zijn. En ik weet het, omdat ik lang ben en de mouwen van een naaipatroon vaak te kort zijn. Bij dit patroon moet je er zeker van zijn dat de mouwen lang genoeg voor je zijn, zodat ze de juiste mooie valling krijgen bij de manchetten. De blouse heeft een plooi bij de manchet en sluit met een knoop.

Het enige dat ik heb veranderd, is dat ik geen trekkoord aan de zoom heb toegevoegd. Ik draag mijn blouses altijd in spijkerbroeken, broeken en rokken met hoge taille. Het hebben van een trekkoord daar geeft een beetje bulk. Ik heb het opgelost door gewoon een normale zoom toe te voegen.

Eén ding dat ik aan sommige blouses heb toegevoegd, is een drukknoop om ervoor te zorgen dat de voorkant niet openvalt bij bepaalde bewegingen. Vooral als je de blouse bijvoorbeeld naar je werk draagt, vind ik het fijn om niet per ongeluk te veel te laten zien.



Naaien met crêpestof

Naaien met crêpestof kan een beetje lastig zijn. Het is gladder dan bijvoorbeeld een katoentje. De truc is om veel spelden te gebruiken en belangrijke delen van de blouse door te stikken: de halslijn, patroondelen aan de voorkant, schoudernaden, mouwkop en manchet. Op deze manier zal de stof niet te veel uit zijn vorm rekken, omdat je zult merken dat je niet te hard trekt of duwt om het door je machine te laten lopen.

Gebruik altijd een zeer scherpe en dunne naald bij het naaien met crêpe en viscose. Het geeft de mooiste afwerking en het beschadigt je stof niet!

Veel plezier met naaien!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd